قالب وبلاگ قالب وبلاگ

فال

کلیپ موبایل

قالب وبلاگ

اس ام اس عاشقانه

سیستم پیام كوتاه موبایل(اس-ام-اس)
 
BEROZ TARIN WBLAG MUSIC
سه شنبه 17 آبان 1390برچسب:, :: 9:54 ::  نويسنده : KOhyar_ht
سلام دوستان از اونجا كه شغل من موبایل وكامپیوتر وتلفن هست گفتم بد نیست كه مطلب فنی هم بنویسم

آشنایی با SMS
این روزها صحبت از مشكلات شبكه موبایل كشور موضوع بحث بسیاری جمع‌های تخصصی یا حتی دوستانه است. تقریبا در همه موارد راه حلی كه مطرح می‌شود، ارتقای سخت‌افزاری و نرم‌افزاری تجهیزات شبكه است تا به این ترتیب مشكلات حل شوند. ولی آیا تا به حال فكر كرده بودید كه با كم كردن بار موجود در شبكه نیز می‌توان به نتیجه مشابهی رسید؟
حتما با خودتان می‌گویید این یعنی پاك كردن صورت مساله. ولی منظور ما این نیست كه كاربران شبكه از این به بعد از شبكه استفاده كمتری كنند تا به این ترتیب مشكلات حل شوند. پیشنهاد ما این است كه همه ارتباطاتی كه كاربران در حال حاضر با هم برقرار می‌كنند سرجای خودش باشد. اما با تغییر ذائقه كاربران و طریقه ارتباطی آنها، بدون ارتقای حتی یك بخش از شبكه بسیاری از مشكلات فعلی قابل حل است.
اجازه بدهید منظور خود را با یك مثال روشن‌تر كنیم. در واقع مشكل فعلی شبكه كشور تنها در ساعات خاصی از روز خود را نشان می‌دهد. این ساعات كه اصطلاحا ساعات پیك بار نامیده می‌شوند، شلوغ‌ترین ساعات شبكه هستند كه بیشتر كاربران شبكه نیاز به برقراری ارتباط در این ساعات دارند. درصد بسیار بالایی از این ارتباطات، ارتباطات كاری هستند كه در آنها یك مكالمه كوتاه انجام می‌شود و سپس ارتباط قطع می‌شود.
در راه‌حل مورد بحث، این امكان به افراد داده می‌شود كه بدون نیاز به تلفن زدن به فرد مورد نظر خود، از طریق موبایل پیغام خود را به او منتقل كنند. این راه‌حل، استفاده از سرویس كوته‌پیام یا همان SMS است. مطمئنا بسیاری از افراد نیز ترجیح می‌دهند به جای این كه در این ساعات با وجود مشغله مدتی به انتظار برقراری ارتباط با مقصد خود بمانند، چیزی شبیه Email به مقصد خود ارسال كنند و مطمئن باشند كه حتی اگر موبایل مقصد خاموش یا خارج از دسترس بود، پس از روشن كردن موبایل یا در دسترس قرار گرفتن آن، این پیغام به شخص مورد نظر خواهد رسید.
به این ترتیب علاوه بر كاهش محسوس بار شبكه در ساعات پیك، رضایت كاربران نیز فراهم خواهد شد. این رضایت را در جای دیگری نیز می‌توان دید. این زمانی است كه قبض بعدی كاربر با مبلغی بسیار كمتر از مبالغ دفعات قبل به دست او می‌رسد.
چندی پیش اعلام شد كه به زودی (در دو سه ماه آینده) سرویس كوته‌پیام بالاخره در ایران نیز راه‌اندازی خواهد شد. این سرویس كه در حال حاضر یكی از پركاربردترین سرویس‌های شبكه موبایل در بسیاری از نقاط دیگر دنیا محسوب می‌شود، تاكنون در كشور ما راه‌اندازی نشده است. به هرحال تصمیم مخابرات كشور برای راه‌اندازی SMS را به فال نیك می‌گیریم و این سرویس و دانستنی‌های مربوط به آن را در ماهنامه بررسی خواهیم نمود. به همین منظور در این شماره تصمیم داریم به معرفی سرویس كوته‌پیام بپردازیم. این معرفی را از دو جنبه مطرح خواهیم كرد. یكی از منظر معرفی قابلیت‌هایی كه دارندگان موبایل در استفاده از این سرویس در اختیار خواهند داشت و دیگری، بررسی این سرویس از نظر فنی خواهد بود. چند هفته پیش اولین كوته‌پیام‌های داخل كشور با استفاده از كارگزار پیك‌آسا بین چند موبایل نمونه ردوبدل شدند كه در این مورد در شماره آینده بیشتر خواهیم گفت.
SMS چیست؟
این روزها با پیشرفت سیستم‌های مخابرات سیار، ارائه سرویس‌های بیشتر و متنوع‌تر از جانب اپراتورهای شبكه و مراكز ارائه‌دهنده خدمات موبایل، دغدغه اصلی این مراكز محسوب می‌شود. این تنوع علاوه بر همراه داشتن رضایت كاربران شبكه، سود سرشاری را نیز نصیب این اپراتورها می‌كند. این بحث در كشورهایی كه اپراتورهای خصوصی امكان فعالیت دارند بسیار پررنگ‌تر است و ارائه سرویس‌های جدید كاربرپسند زمینه اصلی رقابت را تشكیل می‌دهد.
یكی از بهترین راه‌ها برای ارائه چندین سرویس به‌طور همزمان، سرویس كوته‌پیام است. عرضه این سرویس با قرار دادن كارگزاری به نام SMSC (مركز سرویس كوته‌پیام) در شبكه انجام می‌گیرد. این كارگزار كه در استانداردهای شبكه GSM توصیف شده است، وظیفه برقراری امكان ارسال و دریافت كوته‌پیام برای موبایل‌های شبكه را برعهده دارد. علاوه براین كارگزار می‌تواند ارتباط موبایل‌ها را با شبكه‌های دیگر موجود در جهان مانند اینترنت، پی‌جو، تلویزیون و... برقرار نماید.
حجم بسیار بالای كوته‌پیام‌های مبادله شده‌ای كه هرروز گزارش می‌شود و افزایش موارد استفاده‌هایی كه از SMS صورت می‌گیرد، اپراتورهای شبكه را وادار می‌سازد كه این سرویس را به شبكه‌هایشان اضافه كنند. در نتیجه یك SMSC خوب، می‌تواند سهم مهمی در بازدهی یك اپراتور شبكه موبایل به خود اختصاص دهد.
SMS علامت اختصاری Short Message Service یا «سرویس كوته‌پیام» است. این سرویس یكی از سرویس‌های تعریف‌شده در استاندارهای شبكه GSM است كه توسط مؤسسه استاندارد اروپایی، معروف به ETSI، معرفی شده است. این سرویس در استاندارد 03.40 از سری استاندارهای ETSI توصیف شده است. با استفاده از این سرویس می‌توان پیام‌های كوتاه متنی را، «از یك موبایل» و یا «به یك موبایل» ارسال نمود. این پیام‌ها می‌توانند حاوی حداكثر 140 بایت از اطلاعات باشند.

SMSC چیست؟
SMSC، علامت اختصاری (Short Message Service Centre)، «مركز سرویس پیام كوتاه» می‌باشد كه به عنوان جزئی از شبكه GSM امكانات SMS را برای مشتركین شبكه موبایل فراهم می‌كند. سوالی كه در اینجا ممكن است پیش بیاید این است كه مگر وجود سوییچ‌های شبكه كه كار برقراری ارتباطات صدایی را برعهده دارند برای ردوبدل كردن كوته‌پیام‌ها كافی نیست؟ در این بخش سعی داریم به این سؤال پاسخ دهیم.
فلسفه وجودی چنین سیستمی این است كه طبق استاندارد، ارسال كوته‌پیام به طور مستقیم صورت نمی‌گیرد. بلكه SMSC به‌عنوان واسط میان مبدأ و مقصد، پیام‌های كوتاه را از فرستنده دریافت كرده و به گیرنده تحویل می‌دهد. در حقیقت SMSC وظیفه «ذخیره و ارسال» (store and forward) كوته‌پیام‌ها را برعهده دارد.
وجود چنین مركزی باعث می‌شود كه بتوان ارتباط میان شبكه موبایل و سایر شبكه‌های كامپیوتری را نیز برقرار كرد. این قابلیت، یكی از ویژگی‌های اصلی سرویس كوته‌پیام است كه نقش اصلی را در محبوبیت خارج از حد تصور SMS در كل دنیا بازی می‌كند.
به این ترتیب، در هر فرایند ارسال كوته‌پیام، تنها یكی از طرفین درگیر در این فرایند (یا مبدا یا مقصد و یا هردو)، لازم است كه موبایل باشد و طرف دیگر می‌تواند موجودیتی خارج از شبكه موبایل باشد. به این ترتیب موبایل‌ها می‌توانند به چنین موجودیت‌هایی پیام ارسال كنند و یا از آنها پیام دریافت نمایند.

ویژگی‌های SMS
هدف اصلی در سرویس كوته‌پیام انتقال یك پیغام از یك مبدا به یك مقصد است. در كنار این هدف، برخی مفاهیم دیگر نیز در این سرویس تعریف شده‌اند كه امكاناتی را به كاربران این سرویس عرضه می‌كنند و یا محدودیت‌هایی را به آن تحمیل می‌كنند. در این بخش سعی داریم
به معرفی اجمالی این امكانات و كاربرد هریك بپردازیم.

طول كوته‌پیام
طول یك پیام كوتاه می‌تواند حداكثر 160 كاراكتر از یك متن باشد. این 160 كاراكتر می‌تواند شامل كلمات یا اعداد یا تركیبی از حروف و اعداد باشد. همچنین امكان ارسال پیام‌های غیرمتنی (باینری) نیز فراهم است كه در این صورت طول هر پیام به 140 بایت محدود می‌شود. با استفاده از پیام‌های باینری می‌توان (اگر گوشی پشتیبانی كند) اقدام به ارسال تصاویر یا زنگ گوشی (ringtone) میان دو موبایل كرد.
كوته‌پیام‌ها را می‌توان به صورت یونی‌كد نیز ایجاد كرد. این امكان باعث می‌شود كه بتوان پیغام‌هایی را به تمامی زبان‌های تعریف شده در یونی‌كد (از جمله فارسی) ارسال كرد. اما با استفاده از چنین امكانی نیز، طول كوته‌پیام ارسالی به 70 كاراكتر یونی‌كد محدود می‌شود.

كوته‌پیام‌های بزرگ!
شاید محدودیت طول كوته‌پیام‌ها به 140 بایت شما را كمی از آن ناامید كرده باشد. اما مطمئن باشید همین مقدار نیز برای بسیاری كاربردها كاملا كافی خواهد بود. اما اگر شما یك گوشی جدید داشته باشید، ممكن است به درستی این مطلب هم شك كرده باشید. چون در این گوشی‌ها، امكان ارسال تصویر و زنگ گوشی هم از طریق SMS وجود دارد (در این مورد در شماره‌های بعد مفصل‌تر صحبت خواهیم كرد) و معقول به نظر نمی‌رسد كه آنها در یك فضای 140 بایتی قابل گنجاندن باشند.
واقعیت این است كه طراحان سرویس كوته‌پیام نیز متوجه كم بودن اندازه آن شده‌اند و برای آن فكری كرده‌اند. به این صورت كه امكانی قرار داده‌اند كه با استفاده از آن می‌توان یك بخش بزرگ‌تر از 140 بایت از اطلاعات را به چندین كوته‌پیام تبدیل كرد. برای مشخص كردن این كه تمامی این كوته‌پیام‌ها بخش‌های یك پیام بزرگ‌تر هستند هم شرایطی تعیین شده است كه باید در این كوته‌پیام‌ها رعایت شده باشد. به این ترتیب می‌توان متن‌های بزرگ یا تصاویر و صداها را نیز به صورت كوته‌پیام بین دو موبایل ردوبدل كرد.

راحت شدن از شر بوق اشغال!
مطمئنا اگر مطالعه‌ای علمی صورت گیرد، یكی از آزاردهنده‌ترین چیزهایی كه در دنیای كنونی افراد با آن سروكار دارند، شنیدن بوق اشغال در تماس‌های تلفنی است. بنابراین این مژده را به شما می‌دهیم كه با استفاده از SMS هیچ‌گاه بوق اشغال نخواهید شنید، حتی در زمانی كه شما یا كسی كه قرار است مقصد كوته‌پیام شما باشد، مشغول صحبت كردن با استفاده از موبایل خود باشید!
بله، درست خوانده‌اید. حتی زمانی كه شما مشغول صحبت كردن با كسی هستید و به عبارت دیگر زمانی كه موبایل شما مشغول است، شما می‌توانید كوته‌پیام ارسال و دریافت كنید. این ویژگی منحصربه‌فرد به دلیل روش خاصی است كه برای ارسال كوته‌پیامها در استاندارد GSM تعیین شده است. در نتیجه ارسال كوته‌پیام حتی در اوج ترافیك شبكه، با عدم موفقیت مواجه نخواهد شد.

امكان ارسال كوته‌پیام‌های offline
از آنجائی‌كه SMSC پیام‌ها را از یك مبدأ دریافت می‌كند و پس از ذخیره كردن به مقصد ارسال می‌كند، می‌توان كوته‌پیام‌ها را برای مشتركینی كه به‌طور موقت در دسترس نیستند ارسال كرد. به این ترتیب این مركز سرویس پس از دریافت پیام، در صورتی كه مقصد تعیین شده در دسترس نباشد، پیام را در خود نگاه داشته و هرگاه موبایل مقصد قابل دسترس شد آن را ارسال می‌كند.

گول نخورید!
امكان ارسال كوته‌پیام‌های offline ممكن است باعث بروز مشكل برای كسانی شود كه با SMS آشنایی كامل ندارند. اجازه بدهید یك سناریوی ارسال كوته‌پیام را با هم مرور كنیم.
شما موبایل خود را روشن می‌كنید و به بخش ارسال كوته‌پیام می‌روید. پیغام خود را تایپ می‌كنید (بگذریم كه با چه مشقتی این كار انجام می‌شود) و آن را به یكی‌ از دوستان خود ارسال می‌كنید. بعد از چند ثانیه پیغامی روی موبایل شما می‌آید و به شما اطلاع می‌دهد كه پیغام شما ارسال شده است. بعد از چند روز كه این دوست را می‌بینید، از او در مورد پیغام می‌پرسید و در كمال ناباوری متوجه می‌شوید كه پیغام به دست او نرسیده است.
آیا شبكه دروغ گفته است؟ نه! این همان خاصیت ذخیره و ارسال است كه شما را به اشتباه انداخته است. در واقع پیغامی كه به شما اطلاع داده كه كوته‌پیام ارسال شده است، به این معنی است كه كوته‌پیام شما با موفقیت به دست SMSC رسیده است و هیچ ربطی به تحویل آن به مقصد ندارد. پس از رسیدن كوته‌پیام به SMSC و ارسال تایید به موبایل مبدا، كوته‌پیام شما ممكن است به دلایل مختلف به مقصد تعیین شده نرسد. یكی از این دلایل می‌تواند منقضی (expire) شدن كوته‌پیام باشد كه در ادامه به آن خواهیم پرداخت.
در اینجا حتماً این سوال مطرح می‌شود كه پس چگونه از رسیدن كوته‌پیام به مقصد آگاه شویم. در بخش بعد به این موضوع می‌پردازیم.

گزارش وضعیت
گزارش وضعیت پاسخ سوالی است كه در بخش قبل مطرح شد. گزارش وضعیت، یكی از انواع پیغام‌های تعریف شده در SMS است كه با استفاده از آن، یك SMSC فرستنده یك كوته‌پیام را در مورد سرنوشت آن آگاه می‌كند. این سرنوشت می‌تواند یكی از موارد زیر باشد:
كوته‌پیام شما با موفقیت به مقصد تحویل شد
كوته‌پیام شما به خاطر رسیدن به تاریخ انقضای آن به مقصد ارسال نشد
كوته‌پیام شما توسط SMSC حذف شد (مثلا به خاطر این كه بعد از 20 بار تلاش برای ارسال به مقصد این كار انجام نشده است و برای صرفه‌جویی در منابع SMSC)
كوته‌پیام شما توسط خود شما حذف شد (این یكی دیگر از امكانات SMS است كه شما می‌توانید یك كوته‌پیام را كه خود قبلا ارسال كرده‌اید حذف كنید. البته بسیاری از گوشی‌ها چنین امكانی در اختیار شما قرار نمی‌دهند)
اما تنها در صورتی گزارش وضعیت برای یك كوته‌پیام شما ارسال می‌شود كه شما در هنگام ارسال این كوته‌پیام چنین تقاضایی را كرده باشید. بسیاری از گوشی‌هایی كه در حال حاضر وجود دارند، چنین امكانی را با نام Delivery Report یا عناوین مشابه در اختیار كاربر خود قرار می‌دهند.

تاریخ انقضا یا مدت اعتبار كوته‌پیام‌ها
فرستنده كوته‌پیام می‌تواند برای آن یك تاریخ انقضا تعیین كند. این مفهوم كه اصطلاحا Validity Period نامیده می‌شود، مشخص می‌كند كه كوته‌پیام تا چه مدتی‌ اعتبار دارد. مثلا فرض كنید شما تصمیم دارید به شخصی اطلاع دهید كه تا یك ساعت دیگر كاری را انجام دهد. مسلما اگر به هر دلیل (مثلا خاموش بودن موبایل او) این كوته‌پیام تا قبل از یك ساعت دیگر به دست او نرسد، دیگر لزومی به این كه مركز سرویس كوته‌پیام را تحویل دهد نخواهد بود.
بنابراین كاری كه شما می‌كنید این است كه مدت اعتبار پیام خود را یك ساعت قرار می‌دهید و سپس آن را به مركز سرویس ارسال می‌كنید تا به مقصد تحویل دهد. حال اگر مركز سرویس در فاصله یك ساعت موفق به تحویل كوته‌پیام شد، كه مشكلی وجود ندارد. در غیر این صورت پیام منقضی می‌شود و تحویل آن انجام نمی‌گیرد. همانطور كه در بخش‌های قبل گفته شد، در هریك از این دو حالت اگر شما تقاضای یك گزارش وضعیت نیز كرده باشید، مركز سرویس با ارسال این گزارش شما را از وضعیت نهایی كوته‌پیامتان آگاه خواهد كرد.
در استاندارد SMS فرمت‌های متعدد و قدرتمندی برای بیان مدت اعتبار توصیف شده است. با استفاده از این فیلد شما می‌توانید زمان انقضای خود را تقریبا به هر زمانی كه بخواهید با دقت ثانیه قرار دهید. اما بسیاری از گوشی‌ها تنها چند گزینه محدود برای آن عرضه می‌كنند.

چگونه از سرویس كوته‌پیام استفاده كنیم؟
این كه چگونه باید برای استفاده از سرویس كوته‌پیام استفاده كنیم و هزینه ارسال یا حتی دریافت هر كوته‌پیام چقدر است، باید منتظر بمانیم تا ببینیم شركت مخابرات چه چیزی اعلام خواهد كرد.
با وجود این كه تایپ كردن حتی یك جمله كوچك با استفاده از صفحه‌كلید موبایل كار آسانی نیست، اما بازهم در بسیاری موارد از تماس تلفنی خوشایندتر است. البته مشكلی كه ممكن است برای كاربران ایرانی مطرح باشد، عدم امكان تایپ فارسی روی موبایل‌ها است. البته این مشكل توسط برخی تولیدكنندگان داخلی موبایل در حال حل شدن است. اما فعلا می‌توانید با چیزی كه به نام پینگلیش (نوشتن كلمات فارسی با حروف انگلیسی) می‌شناسیم، مشكل را حل كنید.
پس از مشترك شدن در این سرویس، به شما یك شماره تلفن به عنوان شماره تلفن SMSC داده می‌شود. این شماره را باید در بخش تنظیمات (settings) موبایل خود به عنوان آدرس مركز سرویس وارد كنید. پس از این می‌توانید مشابه تماس‌های معمولی، هرگاه خواستید كوته‌پیام ارسال كنید، شماره تلفن موبایل مقصد و متن پیام خود را وارد كنید و كوته‌پیام را ارسال كنید.
بد نیست در اینجا بحث را كمی از نظر فنی باز كنیم. همانطور كه قبلاً نیز بیان شد، هر پیامی در دو مرحله از مبدأ به مقصد می‌رسد. در مرحله اول پیام از مبدأ به مركز سرویس ارسال می‌شود و پس از ذخیره شدن در مركز، به مقصد مشخص‌شده تحویل می‌شود. در نتیجه برای هر كوته‌پیام دو پیغام در شبكه ردو بدل می‌شود:
كوته‌پیام موبایل مبدأ (Mobile Originated Short Message) یا :MO-SM این كوته‌پیام از یك تلفن موبایل به مقصد مركز سرویس ارسال می‌شود و پس از دریافت در این مركز، دریافت آن تأیید می‌گردد. در صورت بروز خطا، این رخداد به همراه علت آن به مبدأ كوته‌پیام ارسال می‌شود. با توجه به این كه این كوته‌پیام قراراست كه به مقصد یك گیرنده مشخص شده (و نه به مقصد یك مركز سرویس) ارسال شود، باید جایی در آن شماره تلفن مربوط به مقصد نیز قرار داده شود. به عبارت دیگر هر كوته‌پیام دو مقصد دارد. یكی مركز سرویس به عنوان مقصد موقت و یكی مقصد واقعی تعیین شده برای كوته‌پیام
كوته‌پیام موبایل مقصد (Mobile Terminated Short Message) یا :MT-SM این كوته‌پیام توسط مركز سرویس به مقصد تعیین شده توسط فرستنده پیام، ارسال می‌شود. در صورت دریافت موفقیت‌آمیز در مقصد، این موضوع به مركز سرویس اطلاع داده می‌شود. در صورت بروز خطا نیز مركز سرویس از بروز خطا و علت آن مطلع خواهد شد. پس از ارسال یك MT-SM در صورتی‌كه فرستنده پیام كوتاه خواهان گزارش وضعیت باشد، بسته‌ای شامل وضعیت نهایی پیام كوتاه برای فرستنده، ارسال خواهدشد.

سخن آخر
موارد مطرح شده در این مطلب، تنها بخشی از خصوصیات فراوان سرویس كوته‌پیام را توصیف می‌كردند.در آینده بیشتر در این مورد خواهیم گفت.


.: Weblog Themes By Pichak :.


موضوعات
پيوندها



ورود اعضا:


نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:

برای ثبت نام در خبرنامه ایمیل خود را وارد نمایید




آمار وب سایت:
 

بازدید امروز : 28
بازدید دیروز : 5
بازدید هفته : 33
بازدید ماه : 60
بازدید کل : 266851
تعداد مطالب : 160
تعداد نظرات : 19
تعداد آنلاین : 1



ابزار پرش به بالا Online UserOnline ابزار پرش به بالا Button Graphics
 
   
فال حافظتعبیر خوابسرگرمی فان پورتالگالری عکسفاگالری عکس آلامتو قالب وبلاگقالب وبلاگ